Verzend Informatie

We werken samen met PostNL om ervoor te zorgen dat je bestelling zo snel mogelijk bij je aankomt. Bestel je op een werkdag vóór 15:00? Dan zetten we alles op alles om je pakketje dezelfde dag nog op de post te doen.

In de meeste gevallen betekent dit dat je bestelling de volgende werkdag al wordt bezorgd! Mocht je bestelling onverhoopt vertraagd zijn, dan horen we graag van je als je het na 4 dagen nog niet ontvangen hebt.

Jouw bestelling kan zowel thuis als op een ander adres bezorgd worden, handig als je bijvoorbeeld wilt dat het op je werk wordt geleverd.

Verzendkosten
Voor alle bestellingen rekenen we een kleine bijdrage van €6,95 aan verzendkosten. Maar er is goed nieuws: bij bestellingen vanaf €40,- nemen wij de verzendkosten volledig voor onze rekening!

Wat als je niet thuis bent?
Als PostNL je pakket niet bij je thuis kan afleveren, proberen ze het eerst bij je buren. Mocht dit ook niet lukken, dan laat PostNL een briefje achter met informatie over de tweede bezorgpoging of waar je het pakket kunt ophalen bij een PostNL Servicepunt in de buurt. Je hebt dan een paar dagen de tijd om het pakket op te halen voordat het naar ons wordt teruggestuurd.

Kom je er niet uit?
Heb je vragen over je bestelling of de bezorging? Onze klantenservice staat klaar om je te helpen. Stuur ons een berichtje op info@rowlar.com en we zorgen ervoor dat je snel een antwoord krijgt.